BLOG: Kerstboom huisdier-proof

Hoe maak jij jouw kerstboom huisdier-proof?

Kijk jij ook altijd zo uit naar het versieren van de kerstboom? Maar zorgt jouw huisdier ervoor dat je dit dagelijks opnieuw kunt doen? Lees hier hoe jij jouw kersboom huisdier-proof kunt maken.

1. De perfecte plek

Als je een boom hebt gekozen ga je op zoek naar de perfecte plek voor jouw boom. Kies voor een plek dicht bij de muur, en bij voorkeur uit de buurt van de bank of stoelen. Hierdoor kan de boom minder snel omvallen, en maak jij het je huisdier moeilijker om erin te springen. Ook kun je de boom vastmaken aan de muur of het plafond. Het kan erg handig zijn om jouw boom wat hoger te zetten, bijvoorbeeld op een tafeltje of krukje.

2. Lichtjes in de boom

Wanneer je de boom gaat versieren, zorg er dan voor dat het draad van de lampjes goed verstopt is, zodat je huisdier niet gaat knagen aan het draad, of dat ze erin verstrikt raken. Hang de versiering ook wat hoger in de boom, zodat je huisdier hier niet gemakkelijk bij kan komen. Hiermee bescherm je jouw boom en jouw huisdier.

3. Decoratie

Gebruik als decoratie vooral zachte of onbreekbare items, ook is het belangrijk dat er geen eetbare decoratie in de boom hangt, dit kan giftig zijn voor jouw huisdier. Ook engelenhaar is niet handig om te gebruiken, er zijn namelijk veel huisdieren met een allergie voor engelenhaar. Gebruik bijvoorbeeld plastic of houten versiering voor in de boom, dit kan vaak ook tegen een stootje. Als jij de juiste versiering hebt uitgekozen, hang het dan iets hoger in de boom, want je wilt natuurlijk niet dat jouw huisdier de versiering uit de boom grist.

 4. Cadeaus onder de boom

De kerst draait natuurlijk niet alleen om de kerstboom, ook de cadeaus zijn een belangrijke traditie tijdens de kerst. Die cadeaus liggen vaak onder de boom, klaar om uitgepakt te worden op kerstochtend. Maar huisdieren zijn natuurlijk ook gek op de ingepakte cadeaus, en gaan daar het liefst meespelen. Als je dit wilt voorkomen, dan kun je beter de cadeaus verplaatsen naar een plek die onbereikbaar is voor jouw huisdier, maar die nog wel zichtbaar is als decoratie.

5. Vroege kerst

Een andere tip is om jouw kerstboom eerst onversierd een paar dagen in de woonkamer te zetten, zo kan jouw huisdier wennen aan de boom. Vaak vinden huisdieren nieuwe dingen na een paar dagen al niet meer interessant. Dit vergroot de kans dat het huisdier de versierde boom meer met rust zal laten.