3 manieren om
een guirlande
te decoreren

Een guirlande is een schitterend kerststuk die je kunt neerleggen of ophangen, bijvoorbeeld op een tafel, aan een trap of op een schouw. Het grote voordeel van een kunstguirlande is dat deze altijd mooi vol is en je tijdens het decoreren ook geen naalden zult verliezen.

Handige hulpmiddelen om een guirlande te decoreren: wikkeldraad, touw, tiewraps, schaar en een draadtang.

Van eettafel naar feesttafel

Een guirlande op tafel is een fantastische basis om de eettafel aan te kleden. Met één kerststuk breng je meteen veel sfeer op tafel. Kies aan de hand van de grootte van de tafel de juiste afmeting van de guirlande. Kies je voor een verlichte guirlande, kies dan een langere versie, daardoor valt het snoer van de kerstverlichting minder op, nog makkelijker is verlichting op batterijen.

Voeg andere kunsttakken toe voor meer variatie, deze kunnen tevens als houvast worden gebruikt om andere decoraties aan te bevestigen. Wil je het natuurlijk houden, kies er dan voor om alleen eucalyptus en microverlichting toe te voegen.

Van onderen naar boven een guirlande decoreren

Breng de entree van je huis in kerstsfeer met een guirlande aan de trap, zo verwelkom je gasten meteen in extra feestelijke omgeving.
Kies je voor een guirlande met verlichting, let dan goed op het aansluitpunt van elektra om het snoer daar gemakkelijk, maar ook ongezien naartoe te leiden. Nog gemakkelijker is om kerstverlichting op batterijen te gebruiken. Start daarna met het wikkelen van de guirlande om de leuning of balustrade van de trap. Daarna heb je een mooie basis om al je decoratie aan op te hangen.

Aanschouwen

Eenvoudig en elegant je schouw versieren, ook dat kan met een guirlande. Een guirlande leent zich goed om zich in allerlei bochten te wringen. Bekijk eerst weer of je verlichting wilt toepassen en of je kiest voor een variant op elektra of batterijen, de locatie is hiervoor bepalend. Een guirlande met verlichting maakt het wel extra feestelijk. Nu heb je een mooie basis om kerstdecoratie toe te voegen, door gebruik te maken van wikkeldraad of tiewraps, weet je zeker dat alles op zijn plek blijft zitten. Heel sfeervol is het om aan het begin en eindpunt een mooie strik te bevestigen. Een guirlande decoreren kun je dus op vele manieren.