BLOG: Kersttrends 2023 

Trendy kerstversiering voor 2023: maak jouw huis klaar voor de feestdagen met deze kersttrends! 

Kerst 2023 is in aantocht. De dagen worden korter, de temperaturen dalen, en de kerstdecoratie komt weer in de winkels te liggen. Kerst is een tijd van gezelligheid en liefde. Samen zijn met familie en vrienden, genieten van lekker eten en drinken, en elkaar cadeautjes geven. Ook dit jaar zijn er weer een aantal nieuwe kersttrends, die je niet wilt missen! Dit zijn de thema’s: Santa’s bakery, Winter Morning en Fairy forest. 

Santa’s bakery 

 

Ruik je al de aroma van verse koffie en de typische geur van versgebakken koekjes in de keuken? In dit kerst thema ligt de focus op de traditionele Kerst. Veel items zijn geïnspireerd op koffie, chocola, koekjes & candy. Het zit vol met kersttradities: samen de kerstboom optuigen en je huis kerst-klaar maken. All you need is love and Christmas cookies! Kerstdecoraties als transparante ballen met daarin kleine huisjes en grachtenpandjes, rood-wit gebreide kerstsokken, candy sticks en allerlei strofiguurtjes passen goed bij deze trend. Het kleurenpalet van dit kerstthema bestaat uit traditionele kerst kleuren als zilver, wit, rood en bruin. 

Winter morning

 

Heerlijk rustig wakker worden met een ontbijt op bed wie wil dat nou niet? En ook nog eens met een betoverend uitzicht op een uitgestrekt sneeuwlandschap met bevroren bomen, waarvan de met sneeuw en frost bedekte takken schitteren in de winterzon. In dit thema draait alles om sneeuw en ijs en vind je objecten met verlichting en ijskristal figuren, maar ook winterdieren zoals vossen, beren en schapen. Kerstkleuren die passen bij dit kerst thema zijn zilver, wit, parel, rosé, lichtblauw en donkerblauw. 

Fairy forest

 

Fairy forest draait om kerstavontuur en plezier. Alsof je door een sprookjesbos loopt. Feeën die om je heen vliegen en paddenstoelen die uit de grond schieten. Hoe breng je de natuur tot leven in jouw ruimte? Gebruik objecten die je terug kan vinden in het woud. Denk hierbij aan dieren, paddenstoelen, bladeren, mos, dennenappels en boomstammen. Daarbij horen kerstkleuren als koper, bruin, zachtroze en verschillende groentinten.