Hoe decoreer je
een kunstkrans?

Kransen zijn ideaal om een voordeur, raam of muur mee in kerstsfeer te brengen. Als basis leent zich een kunstkrans uitermate goed, deze kunnen tegen een stootje en hebben voldoende vulling om decoraties tussen of aan te bevestigen. Een groot voordeel is natuurlijk dat ze oneindig lang mee gaan, elk kerstseizoen heb je er weer plezier van.

Handige hulpmiddelen om een kunstkrans te decoreren: wikkeldraad en een draadtang.

Stap 1

Basis kunstkrans

Kies voor een krans uit onze natural collection, bijvoorbeeld de Grandis krans voor binnen en buiten. Deze kun je ook ideaal op een voordeur gebruiken. De krans is niet te vol van structuur, waardoor je deze goed kunt combineren met andere groentakken.

 

Stap 2

Verlichting

Batterijverlichting is ideaal om in een krans te bevestigen, je hebt namelijk geen last van snoeren die je ongezien moet wegwerken. Veel kunstkransen hebben tegenwoordig aan de achterkant een bevestiging, waar je de batterijhouder aan vast kunt maken. Kies voor microverlichting wanneer je een subtiel effect wilt bereiken of kies voor compact- of basisverlichting die net wat meer licht geven. Hoe dichter de lampjes op elkaar zitten, hoe meer verlichting. Wikkel vervolgens de verlichting om de krans heen.

 

Stap 3

Aanvullend groen

Nu kun je het basisgroen aanvullen met een andere groensoort. Kies je voor echte eucalyptus, houd er dan rekening mee dat deze op den duur uitdroogt en dus ook gaat uitvallen. Eucalyptus van kunsttakken zijn heel praktisch, eenvoudig in te korten en zeer flexibel doordat er ijzerdraad in zit. Deze kun je gemakkelijk bevestigen of even voorzien van wat extra wikkeldraad. Stukjes eucalyptus steek je her en der in de kunstkrans.

 

Stap 4

Extra detail

Om het af te maken kies je voor en mooi touw of lint om de krans aan op te hangen. Een leuk detail is om een kerstbal in combinatie met dennenappels als decoratie in het midden van de krans te hangen. Deze kun je aan het touw bevestigen waarmee je de krans aan de deur of muur ophangt.