BLOG:
Basisstijlen boom versieren

Je kerstboom in een bepaalde stijl decoreren, in deze blog geven we je tips & tricks om een landelijke, klassieke of moderne boom te versieren. De kerstbalkleuren zorgen al voor een mooie basis, maar door het toevoegen van verschillende andere decoraties breng je nog duidelijker de stijl naar voren.

Klassiek

Denk je aan een klassieke stijl, dan past daar de Norway Spruce als boom perfect bij. Deze boom is een mix van verschillende naaldbomen, waardoor een prachtige realistische boom ontstaat. Ook deze gedecoreerde boom is 210 cm hoog en heeft een diameter van 147 cm, een prachtige mooie volle boom!

In een klassieke gedecoreerde kerstboom horen uiteraard rode kerstballen, wij kozen hier voor de kleur ossenbloed, deze kleur oogt warm en past daarom perfect in een klassiek interieur. De kleur goud mag ook niet ontbreken en gecombineerd met de parelkleur oogt het geheel nog chiquer en warmer. Ook in deze boom is opnieuw gebruik gemaakt van takken als decoratie en je ziet dat dit ook heel goed in een klassieke boom toegepast kan worden.

Bekijk hier de video over hoe je de boom uitvouwt of lees hier meer info over de boom zelf.

Wil je stap voor stap zien hoe je een kerstboom opbouwt? Bekijk dan deze video.

Modern

De Grandis fir hebben we ditmaal in een modern jasje gestoken, met deze boom kun je vele kanten op. Deze boom heeft korte naalden en sierlijke takjes, ideaal om kerstballen en -decoraties dieper in de boom te hangen voor meer perspectief. Deze 210 cm hoge boom is haast niet van een echte boom te onderscheiden en dat biedt vele voordelen, waaronder geen naalduitval :-).

In deze boom hebben we de kleuren donkerbruin, camel, warmgrijs en winterwit toegepast, door de kleuren grijs en wit wordt het geheel moderner en zelfs een beetje industrieel. Vaak zijn ook de vormen van de decoraties bepalend om het een moderne twist te geven, dat is goed gelukt met de decoraties die hiervoor gekozen zijn. Ook het toevoegen van houten decoraties kan prima in een moderne boom.

Bekijk hier de video over hoe je de boom uitvouwt of lees hier meer info over de boom zelf.

Wil je stap voor stap zien hoe je een kerstboom opbouwt? Bekijk dan deze video.

Landelijke boom versieren

De boom die we hier gedecoreerd hebben is de Imperial Pine. Dit is een prachtige kunstkerstboom van 210 cm hoog. De boom heeft zachte naalden, wat een natuurlijk uitstraling geeft. Door het scharniersysteem is deze boom eenvoudig op te zetten, zie hier ook de uitvouwvideo of lees hier meer specifieke info over de boom.

De sfeer van een landelijke stijl is ongedwongen, nonchalant en gezellig. Hiermee kom je dichterbij de natuur. Vaak worden veel natuurkleuren en – producten gebruikt. Pastelkleuren en nude tinten passen hier helemaal in. Landelijk kan stoer en rustiek uitpakken, maar ook zacht en romantisch, je kunt er dus verschillende kanten mee op.

Deze boom hebben we in de basis gedecoreerd met de kleuren wolwit, camel, salie groen en aangevuld met verschillende andere decoraties zoals takken. Door het toevoegen van takken creëer je een natuurlijk effect.

Wil je stap voor stap zien hoe je een kerstboom opbouwt? Bekijk dan deze video.