BLOG: Kersttrends 2022 

Welke gedachte komt er bij jou op als je denkt aan de kerst?

De meeste mensen denken altijd direct aan samen zijn en gezelligheid, maar vooral aan kerstdecoratie natuurlijk. Wat is kerst zonder prachtige versieringen en een kerstboom? Lees hier meer over de nieuwste kersttrends van 2022, deze wil je echt niet missen! Om te beginnen hebben we drie thema’s gekozen die de trends van 2022 representeren. Dit zijn de thema’s: So This is Christmas, Christmas Naturals, en La Vie en Rose.

So This is Christmas

So This is Christmas brengt je een warm gevoel waarbij de traditionele en vintage look centraal staat, maar tegelijkertijd wordt gecombineerd met trendy kleuren. Denk hierbij aan het gezellige moment van het opwarmen rondom de kerstboom na een heerlijke sneeuwwandeling. Deze kersttrend neemt ook het thema reizen mee, hierbij kun je denken aan decoratie in de vormen van vervoersmiddelen, prachtig om in de boom te hangen. Bijvoorbeeld de
luchtballon, die in alle soorten en maten verkrijgbaar is, zodat je helemaal zelf kunt invullen hoe jij deze wilt tentoonstellen. Kleuren die worden gebruikt in dit thema zijn bijvoorbeeld donkergroen, licht goud en parelmoer.

Christmas Naturals

Christmas Naturals is een puur en naturel thema, waar gebruik wordt gemaakt van lichte kleuren en natuurlijke producten. Maar ook dit thema geeft een warm kerstgevoel weer. De trend die hier centraal staat is het gebruiken van natuurlijke materialen en het behouden van de rustige look. Denk hierbij aan houten figuren met verlichting, en hangers van keramiek. De kleuren die gebruikt worden om een luxe, rustige maar trendy kerst te creëren zijn, wol wit, butterscotch, walnoot en zilver.

La Vie en Rose

La Vie en Rose, brengt de romantische kant van de kerst naar boven. De romantiek en de invloeden uit Bridgerton horen helemaal thuis bij de kersttrends van 2022. Door de kleuren winter wit, parelmoer, velvet roze en blushpink te gebruiken, creëer je de nostalgische en luxe look. Dit wordt gecombineerd met de meest prachtige bloemendesigns, en feestelijk gedecoreerde kerstballen voor in de boom. Dit is ook dé manier op een prachtige eettafel op te maken voor het kerstdiner, het belangrijkste moment van de kerst natuurlijk!